събота, 28 юли 2012 г.

Печени зелечнукови пръчици с панировка със сирене

Продукти
1 тиквичка
1 патладжан
1 голям морков
за панировката
1 яйце
3-4 с.л. галета
50 г сирене (пармезан е подходящ, но може да го замените с твърдо сирене по избор)
подправките са по избор и може да бъдат
щипка босилек
щипка чубрица
щипка розмарин
смлян черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин (олио)
Приготвяне на зеленчукови пръчици
* Зеленчуците се нарязват на пръчици. Патладжаните се слагат в купа със студена вода и щипка сол за около 30 мин да си пуснат “черната” вода
* Панировката се приготвя като в купа се разбива яйцето, а в чиния правим твърдото сирене на трохи и добавяме подправките и галетата и смесваме
* Потапяме в яйце, след това в панировката и редим в тава, която е намазана с олио (зехтин)
* Пече се на средна фурна на 200 градуа до готовност

Няма коментари:

Публикуване на коментар