сряда, 11 юли 2012 г.

Козуначени истории за лятото...

Необходими продукти: 300 г. брашно, 3 яйца, 100 г. захар, 20 г. мая, половин чаена чаша прясно мляко или вода, половин чаена чаша разтопено масло, щипка сол, чаена чаша гъст мармалад, половин чаша счукани орехови ядки, ванилия.
Начин на приготвяне: Маята се размива в млякото или водата, прибавя се малко брашно и се разбърка на кашица.
Две цели яйца и един жълтък се разбиват добре със захарта, солта, разтопеното масло и ванилията.
В пресятото брашно се прави кладенче, прибавят се маята и яйчената смес. Замесва се меко тесто, оставя се на топло да втаса и се разточва на кора с дебелина около сантиметър. Кората се намазва с мармалада, поръсва се със счуканите орехи и се навива на руло, което се слага в намазана с масло и посипана с брашно продълговата форма. Пече се до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар