сряда, 11 юли 2012 г.

Зеленчукова омайна мусака...

Необходими продукти: 2 тиквички, два картофа, 2 глави лук, 150 г. сирене, 4 яйца, 2 супени лъжици брашно, 3 супени лъжици кисело мляко, сол, черен пипер, чубрица растителна мазнина.
Начин на приготвяне: Зеленчуците се почистват, измиват, картофите се белят и се нарязват на кубчета. Смесват се в купа с натрошеното сирене и яйцата. Добавят се подправките на вкус и сместа се изсипва в намазнена тавичка. Пече се в умерена фурна до готовност.
Другите яйца се разбиват с киселото мляко, прибавя се брашното и се обърква до получаване на гладка смес.
Заливката се изсипва върху мусаката и се запича. Поднася се с кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар