четвъртък, 12 юли 2012 г.

Владишки хляб

Продукти

8 яйца
1 1/4 чаена чаша захар
2 чаени чаши брашно плюс брашно за поръсване на тавата
1 1/2 кафена чашка нарязани бадеми
1 1/2 кафена чашка стафиди
ванилия
1 супена лъжица масло





Начин на приготвяне

1. Жълтъците се разбиват с половината захар;
2. Отделно се разбиват и белтъците с другата половина от захарта;
3. Смесват се разбитите жълтъци и белтъци, като се сипва и по малко от брашното;
4. Накрая се добавят нарязаните бадеми, стафидите и ванилията;
5. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава;
6. Пече се в умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар