сряда, 11 юли 2012 г.

Пиленце по манастирски...

Продукти: пиле около 1 кг, 1 кафена чашка олио, 3-4 глави лук, 1 кафена чашка доматено пюре или настъргани домати, 1 чаена лъжичка червен пипер, 2-3 лютиви пиперки, 1-2 моркова, сол, черен пипер, 1 чаена лъжичка стрит ригон, 100 г маслини.
Приготвяне: Пилето, морковите и лукът / цели/ се сваряват в леко подсолена вода.Изваждат се от бульона, а пилето се поръсва с черен и червен пипер.Поставя се в загрятото олио и се задушава от двете страни докато се зачерви.Отцежда се от мазнината.Морковите и лукът се намчкват с вилица и се задушават в същата мазнина.Прибавя се доматеното пюре и се задушава 5 минути.Пилето се слага в по-дълбока йенска тенджера или пръстен гювеч.Залива се с пасираните зеленчуци.Прибавят се лютивите пиперки и маслините, сипва се 1 чаена чаша от прецедения пилешки бульон.Слага се капакът и се пече около 30 минути.Пилето се сервира нарязано на порции, поръсено с риган и залято със соса, образуван от печенето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар