неделя, 1 юли 2012 г.

Жътвен патладжан с кисело млекце...

30 г брашно
100 мл прясно мляко
1 голяма скилидка смлян чесън
сол

Начин на приготвяне:
Изпичаме патладжаните цели във фурна, а в тавата поставяме хартия за печене, за да не загорят.

След като изстинат, ги обелваме и ги намачкваме с вилица. В дълбок съд разтопяваме маслото, запържваме брашното, прибавяме патладжана, млякото, солта и накрая разбъркваме сместа енергично.

Махаме пюрето от котлона и слагаме чесъна, а по желание при сервиране може да полеем готовата разядка с малко краве масло, в което леко сме запържили червен пипер и добавили кисело млекце за привкус...

Няма коментари:

Публикуване на коментар