четвъртък, 12 юли 2012 г.

Канелони с кайма

За пълнежа:
1 кутия (200 грама) канелони
1 глава лук
5 скилидки чесън
500 грама кайма
2 моркови
1 чаена чаша мариновани гъби
100 грама кашкавал

За сос бешамел:
1 супена лъжица масло
1 кафеена чаша брашно
1/2 литър прясно мляко
сол и млян черен пипер





Начин на приготвяне

1. В тиган се запържват ситно нарязани лукът, чесънът, морковите, гъбите и каймата
2. Налива се малко вода и всичко се задушава до пълната готовност на каймата;
3. Прибавят се подправките, разбърква се добре и се маха от котлона;
4. Канелоните се подготвят според указанието на производителя, като се ползват директно или се сваряват за посоченото време;
5. След това се пълнят с готовата смес, а краищата им се потапят в брашно;
6. В отделен съд се приготвя сос бешамел, като първо се разтопява маслото и в него се запържва брашното, разрежда се с прясното мляко, посолява се и се подправя с черен пипер, след което се вари до сгъстяване с постоянно бъркане;
8. В тава най-отдолу се слага част от соса бешамел, отгоре се редят напълнените канелони, а върху тях се излива и останалия сос;
7. Върху залетите със соса канелони се настъргва кашкавала, тавата се покрива с фолио и те се пекат на умерена фурна за около 20 минути, малко преди да са готови фолиото се маха, за да се зачервят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар