сряда, 11 юли 2012 г.

Спагетени патладжанчета....

Необходими продукти: 600 г. макарони или спагети, 400 г. патладжани, 200 г. домати, 200 г. кашкавал.
Начин на приготвяне: Патладжаните се обелват и нарязват на кръгчета, посоляват се и се поставят в цедка за да се отцеди сокът им. Престояват така половин час, измиват се и се подсушават. В силно загрлято олио кръгчетата се изпържват до златисто, изваждат се и се подсушават от мазнината.
Макароните /спагетите/се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се смесват с настъргания кашкавал, от който малка част се отделя за накрая.
Доматите се бланшират, обелват, почистват се от семките и се нарязват на ситно.
В намаслена тавичка се поставят- ред макарони, ред патладжани, ред домати и отгоре се настъргва останалият кашкавал. Пече се в умерена фурна. Поднася се със салата по избор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар