събота, 28 юли 2012 г.

Хайвер от тиквички *Свекървен език*


  • 3 кг тиквички
  • 1.5 кг чушки
  • 2 кг домати
  • 10 с.л. оцет
  • 2/3 ч.ч. захар
  • 2/3 ч.ч. олио
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка копър
  • 2 глави чесън
  • сол на вкус

Начин на приготвяне

* Чушките се почистват от семената и се опичат;
* Доматите се бланшират в гореща вода за няколко минути, след което се обелват и нарязват на дребно.
* Тиквичките се настъргват на едро ренде посоляват се и след това се отцеждат от водата;

* В подходящ дълбок съд се слагат на огъня първо нарязаните домати и след като отделената от тях вода се поизпари, последователно се добавят настърганите тиквички, нарязаните на дребно чушки, наситнения или пресован чесън, сол на вкус. Постоянното разбъркване е задължително!
* Хайвера е готов след около 40-45 минути. Овкусяваме със ситно нарязаните копър и магданоз, топъл дресинг приготвен от оцета и захарта, и накрая олиото(загрято до цвъркане)
* Сместа се разпределя в затоплени буркани и се стерилизират (от завирането на водата) за 10 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар