събота, 21 юли 2012 г.

Кекс с крушов ликьор и круши

Продукти:
200 гр меко масло
200 гр захар
3 яйца
280 гр брашно
1 с.л.царевично нишесте
2 ч.л.бакпулвер
ванилия на прах
2 ч.л.какао
50 мл сок от круши (ликьор или бренди)
450 гр круши, почистени и нарязани на малки кубчета

Начин на приготвяне:
Разбийте маслото и захарта до кремообазна смес.
Добавете едно по едно яйцата, разбивайте след всяко по 1-2 минути.
Смесете брашното, нишестето, бакпулвера и ванилията, пресейте ги и прибавете към яйчната смес.
Отделете 1/3 от тестото в друг съд, прибавете какаото и сока, разбъркайте.
Към светлото тесто прибавете плодовете.
Намазнете формата за кекс с диаметър 20 см и я поръсете с брашно.
Изсипете в нея половината от светлото тесто, след това какаовото и накрая останалото светло.
Нож или вилица потопете в тестото и направете няколко кръгови движения по цялата форма.
Печете 40-50 минути в предварително загрята до 175 градуса фурна.
Проверявайте готовността с дървена клечка.
Охладете кекса 10 минути във формата, извадете го и охладете напълно върху решетка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар