събота, 28 юли 2012 г.

Крушево сладко

Сладко от круши
За 1 доза сладко са необходими: 1 кг круши, 1 кг захар и 1 ч.л. лимонтозу
Измийте, обелете и нарежете крушите на средно големи парчета. Сложете ги в тенджера, залейте ги със студена вода, която трябва изцяло да покрие плодовете, и варете, докато омекнат. В друг съд излейте 2 чаени чаши сок, получен при варенето на крушите, добавете захарта и оставете сместа да заври. В още горещия сироп сложете резенчета круши и ги варете на слаб огън, докато сладкото се сгъсти.
Пробата дали сладкото е готово се прави като капка от сладкото се капне на порцеланова чиния, когато капката не се разлива и запазва формата си слаското е готово. Тогава добавете лимонтозуто, разбъркайте и като кипне го отдръпнете от огъня.
Още топло сладкото сложете в предварително затоплени буркани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар