събота, 28 юли 2012 г.

Френско сладко от круши

Продукти:
600 гр. круши – почистени и нарязани на малки кубчета
125 гр. захар
сокът от половин лимон
1 шушулка ванилия

В тенджерка смесваме всички продукти и ги оставяме да заврят, докато разбъркваме внимателно. Махаме от огъня и след като изстине, в затворен съд оставяме да престои една вечер в хладилник. На следващия ден отделяме плодовете, а течността оставяме да ври силно. Когато се сгъсти, връщаме плодовете и бъркаме от време на време, докато сладкото започне да загаря по стените на тенджерата. Докато е още топло, разсипваме в бурканчета и затваряме с винт. По желание може да се сложи и парченце от шушулката ванилия, аз предпочетох да я махна. С тези продукти ориентировъчно се получи 1 голямо бурканче от лютеница :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар