събота, 21 юли 2012 г.

Сладък салам

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Натрошаваме бисквитите на едри парчета. 
  2. Разтапяме маслото и го добавяме към бисквитите. Заливаме ги с прясното мляко, добавяме жълтъка и какаото. 
  3. Омесваме добре всичко и го правим на руло. 
  4. Взимаме парче алуминиево фолио "Fino" и го намачкваме с ръце. (Гънките върху листа придават на сладкия салам съвсем истински вид). Слагаме тестото върху фолиото, придаваме му форма на салам и го завиваме на стегнато руло. Оставяме го в хладилника поне за няколко часа, за да се стегне добре. 
  5. След като отстраним фолиото от сладкиша, го овалваме добре в пудра захар. 
  6. Поднасяме нарязан на тънки филийки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар