неделя, 17 юни 2012 г.

Лещата на баба ми...

  • леща – 1 ч.ч.
  • чесън – 2 скилидки
  • лук – 1 глава
  • морков – 1 среден
  • чубрица – 1/2 ч.л.
  • дафинов лист – 1 бр.
  • червен пипер – 2 с.л.
  • олио – 2 с.л.

  1. Измитата и почистена леща се залива със студена вода така че да се покрие и да остане един пръст. Слага се да заври.
  2. Добавят се скилидките чесън разрязани на по 3-4 парченца, нарязания на дребно лук, накълцаните на кубчета моркови, чубрицата и дафиновия лист.
  3. След като заври се премества на бавен огън и се вари до омекване на лещата.
  4. Със сварената леща се приготвя запръжка по следния начин:
  1. Червения пипер се запържва в олиото.
  2. Прибавя се един чирпак от лещата, разбърква се добре, добавя се още един чирпак и отново се разбърква.
  • Запръжката се изсипва в ястието и се разбърква добре. Оставя се да поври 2-3 минути.
  • Преди поднасяне се поръсва с накълцан магданоз.
  • Няма коментари:

    Публикуване на коментар