неделя, 18 ноември 2012 г.

Баница по русчуклийски....без прасе за мезе.

  • 500 гр. (1/2 п.) готови кори

около 300 г. сирене
3 яйца
около 1 ч. ч. прясно мляко, но не повече от 1 1/3 ч. ч.
90 г. масло + още малко за намазване на тавата
малко сода бикарбонат - на върха на чаена лъжичка
Приготвяне:

• Тавата, в която ще се пече баницата се намазва с масло.
• Вземат се две кори и се поставят в тавата.
• Поръсват се с натрошено сирене.
• Покриват се с още две кори и пак сирене и така докато свършат корите.
• Нарязва се баницата на квадрати.
• Стопява се маслото и се полива цялата баница.
• Оставя се да постои, около 20-30 мин.
• За заливката яйцата се разбиват добре, смесват се с прясното мляко и се прибавя содата.
• Разбиваме отново и се изливаме върху корите.
• Оставяме така да постои около половин час.
• Печем в предварително загряла фурна на 200 градуса до готовност.
• Изваждаме я от фурната и още топла се напръсква с вода.
• Покрива се с хавлиена кърпа, за да се задуши и омекне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар