неделя, 4 ноември 2012 г.

Клин с тиква

Продукти: 300 гр. бяло брашно, 3 яйца, 100 гр. краве масло, 50 гр. захар, 150 мл.л. вода, 500 гр. тиква, 100 гр. ориз, 3 гр. сол.
Приготвяне: От брашното, водата, солта и 1 яйце се приготвя тесто за баница. Разточват се 2 кори с дебелина 2 мм. Едната кора се слага в намазана с масло тава. Приготвя се плънката от настърганата тиквата, суровия ориз, разбитите яйца и захарта. Плънката се изсипва върху кората и се покрива с другата кора. Краищата на горната кора се загъват ако е нужно. Пече се върху плочата на печката. Щом се изпече от едната страна с помощта на кръг се обръща и се пече от другата страна

Няма коментари:

Публикуване на коментар