четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Вита баница с грозде по селски



Вита баница с грозде по селски
 
Необходими продукти: Пакет готови кори, 200 г. захар, 50 г. орехи, мазнина, канела, зърна грозде, настъргана ябълка.
Начин на приготвяне: Баницата с тикви се приготвя и с домашни кори и с разточени..
600 г тиква се настъргва на едро ренде, към нея се прибавят 200 г захар, 50 г орехи и лъжичка канела. Разстилат се корите и всяка от тях се поръсва със част от сместа и лъжица олио. Завиват се на руло и ре редят в кръгла тава докато се направи кръг. Вътрешното руло е най-малкото. Суровата още баница се поръсва с 2 с.л мазнина и се пече в предварително загрята фурна. След като е готова се извежда и поръсва с шепа кристална захар. Завива се с чиста кърпа за да омекне. Не се реже гореща.
За плънка, заедно с настърганата тиква може да се добави настъргана ябълка или зърна грозде.

Няма коментари:

Публикуване на коментар