петък, 9 ноември 2012 г.

Ябълки с бадеми на фурна



Продукти за 4 порции:
4 едри ябълки
1к.ч. филирани бадеми
1к.ч. кристална захар
1с.л. краве масло
1ч.л. канела
щипка кардамон
щипка джинджифил
2с.л. ванилова захар
Приготвяне:
Ябълките се измиват. Издълбава се мястото при дръжката. Прави се кладенче.
Почистените бадеми, захарта и подправките се смесват. В ябълковите вдлъб-
натинки се поставя от смеската. Пълнените ябълки се редят в тавичка. Най-
отгоре на плодовете се мазва по парченце краве масло. Полива се 1ч.ч. вода.
 Плодовото изкушение се пече на умерена фурна, 30- 40 минути. Десертът се
 оставя да се охлади. Поднася се в чинии. Ябълките се поръсват с ванилова
захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар