четвъртък, 1 ноември 2012 г.

Тиква с прясно мляко...

Карамелена тиква с прясно мляко

Карамелена тиква с прясно мляко
 
Необходими продукти: Килограм тиква, 180 г. захар, 40 г. брашно, 5 яйца, 2 прахчета ванилия, литър прясно мляко, 150 г. орехи, щипка канела, масло.
Начин на приготвяне: В тава се карамелизира захарта, като с нея се покрива дъното и половината от стените на съда.
Тиквата се почиства, измива и нарязва на парчета, всяко от които се овалва в брашно и се подрежда върху карамелизираната захар. От млякото, захарта, яйцата, канелата, ванилията и смлените орехи се приготвя смес, с която се заливат парчетата тиква. Върху всяко парче се слага малко масло. Пече се в умерена фурна. Сервира се леко охладено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар