неделя, 4 ноември 2012 г.

Колаци по родопски

Продукти: Около 600-700 гр. брашно, 500 гр. кисело мляко, 1-2 яйца, 5 гр. сода бикарбонат, 8 гр. сол, 50 мл. олио за намазване на плочата, 100 гр. краве масло
Приготвяне: От киселото мляко, яйцата, солта,содата и брашното се приготвя рядко тесто (като много гъста боза).От тестото се взима с черпак или дървена лъжица и се изсипва върху нагрята плоча или тиган. След изпичане от едната страна се обръща с лопатка. Изпечените от двете страни колаци се нареждат един върху друг като всеки се маже с масло. Може да се поръсят по желание с пудра захар или мед. Плочата или тигана се мажат с олио или жълтък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар