неделя, 4 ноември 2012 г.

Домашна саздърма

Продукти: овнешко - овче месо. От заклана угоена овца (овен) се отделя лойта, месото се обезкостява и се нарязва на парчета по 50-60 грама. Към месото се прибавя сол (по 20-25 гр. на килограм месо) и се разбърква. Осоленото месо се оставя да престои 24 часа. Отделената лой се претопява, прецежда се и се слага (без пръжките) в казан или по-дълбока тава, прибавя се месото. Месото се слага на огъня да ври в лойта и в собствения си сос до избистряне, докато остане само на мазнина. Поизстиналото готово месо се поставя в шкембе, в тавичка или друг подходящ съд, залива се с мазнината и се съхранява на студено до 6 месеца.
Продукти: овнешко - овче месо. От заклана огоена овца (овен) се отделя лойта, месото се обезкостява и се нарязва на парчета по 50-60 грама. Към месото се прибавя сол (по 20-25 гр. на килограм месо) и се разбърква. Осоленото месо се оставя да престои 24 часа. Отделената лой се претопява, прецежда се и се слага (без пръжките) в казан или по-дълбока тава, прибавя се месото. Месото се слага на огъня да ври в лойта и в собствения си сос до избистряне, докато остане само на мазнина. Поизсиналото готово месо се поставя в шкембе, в тавичка или друг подходящ съд, залива се с мазнината и се съхранява на студено до 6 месеца.
домашна саздърма

Няма коментари:

Публикуване на коментар