събота, 3 ноември 2012 г.

Испански кюфтета в доматен сос

Продукти:

500 гр смляно месо
2 стръка пресен лук
2 ск. чесън
2 с л настърган пармезан
1 яйчен жълтък
2 супени лъжици прясна мащерка листа или 1 / 2 чаена лъжица сушена мащерка
1 / 2 чаена лъжичка сол + сол на вкус
1 / 2 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 супена лъжица зехтин
4 големи домата нарязани на кубчета
2 супени лъжици червено или бяло вино
2 супени лъжици прясно нарязан розмарин или 1 / 2 ч.л. сух розмарин
Щипка захар
Мащерка или магданоз поръсване.

Приготвяне:
Смесете смляното месо с нарязаните на дребно лук и чесън
Добавете мащерката , пармезана, жълтъка, сол, черен пипер и разбъркайте много добре в голяма купа.
Оформете малки кюфтета с еднакъв размер.
В сгорещената мазнина сотирайте кюфтетата от всички страни за около 5 мин.
Добавете доматите, виното, захарта и розмарина.
Подправете на вкус със сол и черен пипер.
Гответе ястието на слаб огън за около 15 минути.
Поръсете с пармезан, мащерка или магданоз.
Сервирайте ястието горещо с гарнитура ориз, паста или картофено пюре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар