четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Пияни бутчета с гъбен сос



4 пилешки бут­чета
1 глава лук
2 скилидки чесън
250 г гъби
4 домата
5 супени лъжици олио
1 чаена чаша бяло вино
чубрица
маг­даноз
сол
черен пипер
 Пилешките бутчета се поръсват с черен пипер и се посоляват. Ос­тавят се за 20 минути. Олио­то се поставя в голям широк тиган и се сгорещява. В него се запържва първо нарязаният лук. След минута се прибавят нарязаните на филийки гъби. Слагат се бутчетата и се заливат с виното. Задушават се под капак. Когато виното се изпари, се прибавят ситно нарязаните домати, счука­ният чесън, чубрица и сол на вкус. След като бутчетата омекнат и сосът се сгъсти, ястието се поръсва с наситнен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар