четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Пиле по гръцки

Продукти за 4 порции:
 800 г пилешко филе сол и черен пипер на вкус брашно за паниране 2 с.л. масло 2 с.л. зехтин 1 ч.л. сух тарос ( естрагон ) 4 скилидки накълцан чесън сок от 1 - 2  лимона 20 зелени маслини без костилки
Приготвяне :
* Нарежете месото на шницели и го овкусете със сол и черен пипер. Оваляйте парчетата в брашно. * Загрейте двата вида мазнина и добавете чесъна и тароса. Запържете до розово пилешкото месо, добавете лимоновия сок и гответе под капак 3 - 4 минути. Накрая сипете маслините и разбъркайте внимателно. Опитайте, и ако е нужно добавете още малко сол. Количеството на лимоновия сок преценете сами според вкуса си. * Сервирайте ястието топло със студено бяло вино.
 Да ви е сладко! *

Няма коментари:

Публикуване на коментар