събота, 24 ноември 2012 г.

Шаренийка със сланинка.

  • 150 г сланина,150 г бекон,2 домата, 100 г сирене, 3 яйца, 2 с.л. брашно, червен пипер, черен пипер, магданоз, сол
  • Сланината и бекона се нарязват на кубчета и се изпържват до златисто оцветяване и се изваждат. Доматите се обелват и нарязват на ситно или се настъргват. В отделената от сланината мазнина се запържва брашното, добавя се доматите, червен пипер,сол и всичко се разбърква и оставя на котлона за 3-4 мин, като ако се сгъсти много се добавя малко вода. Прибавя се натрошеното сирене и разбитите предварително яйца. Готовата смес се изсипва в чиниите. Отгоре на всяка чиния се разпределят пръжките от сланината и бекона, поръсва се с малко черен пипер и наситнен магданоз и скилидка за порция).

Няма коментари:

Публикуване на коментар