неделя, 11 ноември 2012 г.

Споделено от 24 часа-Тестени рози с тиква и шоколад

Тестени рози с тиква и шоколад


.

Любомир Луков от гр. Раковски ви предлага интересен тестен десерт с тиква.
ПРОДУКТИ
3 яйца, 100 г краве масло, 1 с.л. оцет, 1 ч.л. сол, 4-5 с.л. захар, 250 мл прясно мляко, 1 кубче мая,700-750 г брашно, 70 г шоколад, пудра захар за поръсване
За плънката:500 г тиква,50 г краве масло,2-3 с.л. олио,1 ч. захар,100 г орехи,1/2 ч.л. канела
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пресяваме брашното, правим кладенче в него и чукваме яйцата. Запазваме единия жълтък за намазване преди печене. Добавяме и разтопеното масло, оцета, солта и разтворената мая със захарта и затопленото прясно мляко. Омесваме тесто, което не трябва да лепне. Месим около 10-15 мин, след което го оставяме да втаса.
Приготвяме плънката, като запържваме настърганата тиква в маслото и олиото, за да омекне. Добавяме захарта, орехите и канелата.
Разделяме тестото на части с големина на праскова, щом удвои обема си. Всяка разточваме с диаметър около 12-15 см. Правим 4-6 срязвания от вътре на вън, като не започваме точно от центъра на кръгчето, а на около 4 см от него. Точно в центъра слагаме от плънката и завиваме на роза.

Нареждаме готовите рози в намазнена тава на разстояние една от друга и ги оставяме да втасат отново. Когато изпълнят тавата, ги намазваме с жълтък и печем на 180 градуса до готовност. Още топли ги поръсваме с пудра захар и заливаме с разтопения шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар