Коледно свинско печено от Монтана
Едно чудесно предложение за коледната трапеза, което ще ви даде
възможност да се изявите като майстори-готвачи. Ето какво ви е нужно за
осем порции: 2 кг свинско месо; 1 к.ч. лимонов сок; сол; черен пипер; 1
к.ч. сметана; 1 щип. канела; 1 щип. естрагон; 1 щип. джинджифил; 1 к.ч.
уиски; 2 с.л. кленов сироп Месото се измива и подсушава. Уискито се
загрява, но не бива да заври. В него добавете всички подправки,
лимоновия и кленовия сокове, сметаната. Получената добре размесена смес
се използва за намазването на месото равномерно, от всички страни. Слага
се в съда, в който ще се пече – най-добре тенджера от йенско стъкло с
капак. Оставя се в хладилника да престои за 6 часа, след което се пъха
във фурната и се пече на умерен огън 3 часа. От време на време е добре
тенджерата да се отваря и месото да се полива със сока, който се
образува по време на печенето. Щом стане готово, месото се нарязва на
тънки парчета и се поднася със салата според сезона или вкуса на
домакините. ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар