Продукти:
350 мл топла вода
1 мая / на кубче/
около 500 гр брашно и още малко /за второто примесване/
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
за плънката:
натрошено сирене
олио
чубрица
начин на приготвяне:
Маята се разтваря в част от водата, добавя се захарта и малко брашно до получаване на кашичка.Оставя
се за малко да шупне.Замесва се меко тесто от посочените продукти и се
пуска в голяма тенджера с вода, на дъното на която слагаме тензух.След
около 15 минути, тестото из-
плува на повърхността.Изцеждаме го и го
примесваме отново с малко брашно.Разрязва се на 8 части.Всяка от които
се разстила като малко мекиче и по средата се слага плънка от
натроше-
ното сирене с малко олио и чубрица.Сгъва се на вързопче и се
оформя питка.Питките се под-
реждат на разстояние в намаслена
тавичка,намазват се с малко олио и престояват за около 1 час за да
бухнат.Печат се в предварително загрята фурна на 200 гр.След като се изпекат, отново се намазват с малко олио и се завиват с кърпа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар