Продукти:
1ч.ч. леща
200г спанак
1 глава лук
1 морков
1 малка глава целина
1 червена чушка
1 червен домат
1 пащърнак
1ч.л. сол
1ч.л. суха чубрица
1- 2с.л. олио /зехтин/
Приготвяне:
Лещата се накисва предварително за едно денонощие във вода. Спанакът се
измива листо по листо. Накъсва се на ситно. Зеленчуците се почистват и
измиват. Лукът се скълцва на ситно. Доматът се рендосва. Морковът,
целината и пащърнакът се режат на кубчета с къдраво ножче. Лещата се
отцежда от водата. Слага се в тенджера. Налива се един литър вода.
Похлупва се. Вари се на кротък огън, 30 минути. После се отхлупва,
добавят се всички кореноплодни зеленчуци, спанак и доматен сок. Поръсва
се 1ч.л. сол и се полива мазнина. Похлупва се. Вари се още 30 минути.
Накрая се изключва и се поръсва суха чубрица. Оставя се да къкри на
котлона. Супата се поднася топла. Консумира се с препечени филийки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар