5 яйца
2 чаени чаши захар
1 чаена чаша вода в която е разтворен 1 бакпулвер/до пълно разтваряне/
5 супени лъжици олио
2 1/2 чаени чаши пресято брашно
1ванилия
2чаени лъжички какао
Начин на приготвяне:
- Яйцата се разбиват с миксера почти до разтапяне на захарта.
- След това постепенно се прибавят олиото, водата и на ниски обороти на миксера бавно брашното.
- Тази смес когато е готова се взема от нея в една чаша и се разбърква с какаото.
- После бялата смес се изсипва в кексова форма /предварително омазнена с олио и поръсена с брашно да не залепне кекса/ и отгоре изсипваме какаовата смес и я завъртаме с лъжичка да се смеси малко с бялата.
- Слагаме формата в предварително загрята фурна на 200-220 градуса.
- След изпичането на кекса го оставяме малко да изстине и с дървена шпатула го изтръгваме от формата и я обръщаме в чиния.
- След окончателно изстиване на кекса го поръсваме/с цедка за чай/ с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар