Продукти:
1ч.ч. зрял боб
1/2 малка кисела зелка
1/2ч.ч. ориз
1 глава кромид лук
2 моркова
1ч.л. червен пипер
2- 3 зърна бахар
1 червена суха чушка
Приготвяне:
Бобът се кисне в солена вода, за едно денонoщие. Оризът също се изкисва
във вода. Киселото зеле се измива и почиства. Реже се на тънки ленти.
Кромидът се почиства, измива и скълцва на дребно. Морковите се стържат
на ренде. Бобът и оризът се отцеждат от водата. Слагат се в гърнето.
Добавят се нарязаното зеле, сладък червен пипер, 2- 3 зърна бахар, суха
чушка, рендосаните моркови и кромид. Налива се 3ч.ч. вода и 3с.л.
мазнина. Глиненият съд се похлупва. Ястието се пече на умерена фурна,
час и половина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар