- агнешко месо 750 г
- ориз 300 г (1 и 1/2 чаени чаши)
- растително масло 50 мл (5 супени лъжици)
- краве масло 50 г
- сол и черен пипер на вкус
Месото се нарязва на късчета, посолява се и се задушава в мазнината до полуготовност. Залива се с 4 и 1/2 чаени чаши вода (в съотношение 3:1 спрямо ориза) и се оставя да заври. Прибавя се почистеният и измит ориз и се вари 2-3 минути. Ястието се посолява, ако е необходимо, изсипва се в тавичка и се пече в средно силна фурна. Изважда се от фурната, преди оризът да е поел всичката вода. Покрива се с кърпа и хартия, за да се задуши оризът, и се поднася.
Няма коментари:
Публикуване на коментар