Продукти:
1 кг.
брашно,
1 бр. мая за хляб на "Dr Oetker",
250 мл топло прясно мляко,
1
кофичка кисело мляко,
1 равна ч.л. сода за хляб,
1 с.л. сол, 1 ч.л.
захар,
1 яйце,
олио за намазване.
Приготвяне:
Пресяваме брашното в дълбок съд. Правим в него кладенче. Смесваме
маята, прясното мляко и захарта и ги изсипваме в брашното. Добавяме
яйцето и киселото мляко с шупналата в него сода. Слагаме солта и
омесваме меко тесто, което намазваме обилно с олио и го държим в чист
найлонов плик в хладилника. Меси се вечерта и на сутринта е готово за
ползване. Може да престои няколко дни в хладилника, като вземаш от него
колкото ти е необходимо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар