Необходими продукти:
- 0,5 кг. бял боб
- свински крак и ухо
- 1 ч.л. сода за хляб
- 1 с.л. червен пипер
- 1 глава лук
- джоджен
- около 30-40 мл олио
- червена суха чушка за разкош (по желание – люта)
- 1 с.л. брашно
* Бобът се накисва за една вечер във вода.
* Кипва се за 10 мин., заедно с крака и ухото, с прибавена сода хляб във водата ( винаги слагам в първата вода. Содата спомага за по-лесно увиране и излизане на онези вещества, от които после е тежко на стомаха).
* Излива се водата от варенето, измива се всичко със студена вода, тя отново се изхвърля и всичко се слага в уреда Крот Пот.а
* Налива се около 1 – 1.5 л. вода (тук вече зависи колко гъст искаме да бъде бобът, както и сорта му – колко ще набъбне).
* Прибавя се лука – ситно нарязан, 1 с.л. червен пипер, олиото, сухата чушка и включва на 6ч. на режим ІІ в Крот-Пот-а (през това време крачето беше омекнало, но ако не е – ще трябва да се включи за още час уреда, вече може на І степен)
* След като измине това време се отваря, прибавя се солта, джоджена (стрит сух или нарязан пресен) и включва за още 30 мин. вече на І степен.
* Брашното се размива с малко вода и когато уреда изключи то се изсипва в ястието и разбърква, за да уплътни соса.
*** Уредът се изключва и не се оставя на подгряване, за да не се разварят зърната боб
Авторката на рецептата ми се разсърди....затова направих промените,въпреки ,че бе посочено и името и.
Няма коментари:
Публикуване на коментар