Необходими продукти:
- 4 яйца
- 220 мл. прясно мляко
- 150 гр. брашно
- щипка сол
- 1 ванилия
- 125 гр. масло
- сладко от вишни (или любимото Ви сладко)
- пудра захар за украса
Начин на приготвяне:
В загрята на 210 С фурна слагаме продълговата тава с маслото в нея докато се разтопи.Разбиваме яйцата и млякото. Добавяме брашното, солта и ванилията и отново разбиваме до получаването на хомогенна смес.
Изсипваме получената смес към разтопеното масло.
Печем около 20 минути в загрята на 210 С фурна. Палачинката започва да се надига, става розова и на мехури. След като я извадим от фурната я надупчваме с вилица да спадне. Върху палачинката, както е в тавата, слагаме обилно сладкото от вишни. Навиваме я на руло и я слагаме в красива чиния. Когато изстине я поръсваме с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар