Какво е Коледа без сладкиши? Без аромата на прясно изпечени сладки?
Нищо необикновено нали? Ето защо ви предлагаме вкусни сладки във формата
на елхички, съвсем в духа на празника, за да зарадвате близки и
приятели с един поднос от тях. Ето какво ви трябва за средно голяма
тава: 2 бр. яйца; 1 ч.ч. захар; 1/3 ч.ч. мед; 1 ч.ч. олио; ванилия; 1
канела; 1 ч.л. хлебна сода; брашно колкото поеме Смесваме меда и захарта
и ги разтапяме на котлона, докато станат на гладка консистенция. След
това се добавя канелата и ванилията. След като са се омесили добре
всички съставки, се прехвърля в съда, в който ще замесвате тестото.
Добавят се яйцата едно по едно. През цялото време трябва да се бърка.
Добавя се олиото, после и содата. Постепенно добавете брашното и
бъркайте, докато не стане трудно за бъркане. Доомесете, като добавяте по
малко брашно, докато спре да ви лепне на ръцете. Трябва да стане меко,
лъскаво тесто, с което много приятно се работи. Тестото се разточва и с
формички звезди в различна големина се изрязват сладките. За всяка
елхичка са необходими по 2 бр. звездички от всяка големина. Пекат се до
порозовяване при умерена температура – 160 градуса на средна решетка с
вентилатор. ...
Няма коментари:
Публикуване на коментар