Продукти за 30 броя:
2 яйца
180 гр пудра захар
200 мл течен мед
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
1 прах ванилия
400-500 гр брашно
100 гр орехови ядки за гарниране
мармалад или сладко за слепване
Начин на приготвяне:
Разбийте
яйцата със захарта. На тънка струйка прибавете меда. Постепенно
добавете пресятото брашно и содата, канелата и ванилията, като
разбърквате с дървена лъжица.Омесете тестото, ако е необходимо,
прибавете още брашно. Загрейте фурната до 180 градуса. Застелете две
големи тави с хартия за печене. От тестото оформете топчета с големината
на орех – общо 60 броя .Подредете на разстояние една от друга, върху
всяка поставете орехова ядка. Печете 10-15 минути, до порозовяване.
Охладете и слепете две по две с мармалад или сладко.
Вкусно и лесно .
Няма коментари:
Публикуване на коментар