Продукти за 4 порции:
1ч.ч. ориз
1ч.ч. извара
1 яйце
1ч.л. сол
щипка индийско орехче
1ч.л. сух магданоз
1/2ч.ч. брашно
1/2ч.ч. олио
Пригптявне;
Оризът се накисва за едно денонощие във вода. На следващият ден се
отцежда. Слага се в метална касерола. Наливат се 2- 3ч.ч. вода. Вари се
под капак, 90 минути. Оризът трябва да се развари добре. След готовност
се излива остатъчната вода от варенето. Добавя се изварата, яйцето,
1ч.л. сол, индийско орехче и магданоз. Оризовата кайма се омесва. Оставя
се да се овкуси за 20 минути. От нея се оформят кюфтета. Овалват се в
брашно. Пържат се до златисто в силно загрята мазнина. Оризовите
кюфтета се редят в плато.
Няма коментари:
Публикуване на коментар