Продукти за 4 порции:
1/2 кисела зелка
500г картофи
4с.л. зехтин
Приготвяне:
Зелката се почиства. Реже се на дребно. Картофите се белят, измиват и
слагат заварене в подсолена вода. Когато омекнат, са готови. Отцеждат
се от водата и се мачкат на пюре. Вземат се 4 гювечета. Във всяко се
слага от киселото зеле, но се оставя място. Отгоре се шпицова картофено
пюре. Гювечетата се поливат със зехтин и 2- 3с.л. зелева чорба.
Похлупват се и се пекат във фурната 30 минути. После се отхлупват и
връщат отново в печката. Когато хванат златисто- кафяв загар са готови.
Поднасят се топли.
Няма коментари:
Публикуване на коментар