Любимата неделна закуска на моите деца е следният тутманик:
1 кофичка кисело мляко
5-6 яйца
250 г сирене(може и повече,ако го обичате)
2 бакпулвера
1ч.л. сол
6.5 ч.чаши брашно
1/2 ч.чаша олио
Яйцата
се разбиват хубаво с киселото мляко.Към тях постепенно се прибавя
предварително пресятото с бакпулвера брашно и солта,олиото и накрая-
сиренето.Получава се по-гъсто тесто.Изсипва се в
намазана с олио и набрашнена тава и се пече в предварително загрята
фур- на (200 - 220 градуса).
Тутманикът е готов, когато прободен с клечка за зъби, но по нея не остава тесто.
Дозата
е за тава с диаметър 30см,но може да се променя в зависимост от
необходимостите. Пропорцията в оригиналната рецепта беше на 2 яйца 1
ч.чаша кисело мляко, 4-8 с.л. олио, 1 бакпулвер, 1 ч.л.сол,150 г сирене и
2 ч.чаши брашно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар