Продукти за 4 порции:
1/2 кисела зелка
1ч.ч. ориз
4с.л. зехтин
Приготвяне:
Зелката се почиства. Реже се на дребно. Оризът се премива и слага в
тенджера. Доливат се 3ч.ч вода. Вари се на кротък огън докато водата се
поизпари и зърната ориз съвсем се разварят. Оризената вода се отделя.
Варивото се пюрира с пасатор. Вземат се 4 гювечета. Във всяко се слага
от киселото зеле, но се оставя място. Отгоре се разстила слой оризено
пюре. Гювечетата се поливат със зехтин и зелева чорба. Похлупват се и се
пекат във фурната 30 минути. После се отхлпупват и връщат отново в
печката. Когато хванат златисто- кафяв загар са готови. Поднасят се
топли.
Няма коментари:
Публикуване на коментар