неделя, 9 декември 2012 г.
Рибена шаренийка супа
Идея за страхотна рибена супа за обяд.
Необходими продукти:
30 г олио
6 зърна черен пипер
1 дафинов лист
1 корен пащърнак
2 резена целина
3 корена магданоз
2 глави кромид лук
2 моркова
500 г риба дребна
1 яйце
1 ч.л. лимонов сок
1 с.л. олио
1 връзка зелен лук
Начин на приготвяне:
Почистваме зеленчуците, измиваме ги и ги нарязваме на ситно. Варим ги в посолена вода до омекване.
След това прецеждаме бульона и го прекарваме през цедка. Разреждаме го с малко вода и отново го слагаме на огъня. Щом заври, прибавяме измитата и почистена риба.
Добавяме дафиновия лист, зърна черен пипер и олиото. Варим още 20 минути.
Застройваме супата с яйцето, разбито с лимонов сок или оцет и поръсваме с малко зелен лук. Разбъркваме.
Сервираме супата гореща, като по желание декорираме с малко соеви кълнове и препечени лентички от кромид лук.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар