Необходими продукти:
- 1 кг. телешка кайма (може и смес)
- 5-6 скилидки чесън
- 1 яйце
- 1 кофичка кисело мляко
- 4 с.л. олио
- 100 гр. масло
- 1 филия натрошен хляб
- 4-5 зърна бахар
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 2 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
В дървено хаванче счукваме скилидките чесън с бахара, кимиона, солта и черния пипер.Телешката кайма се смесва с яйцето, олиото, натрошения хляб и 1/3 от счукания чесън с подправките.
От каймата се оформят малки кюфтенца, които се изпържват в сгорещен тиган с олио.
Изпържените кюфтенца се слагат в йена и се оставят настрана.
Остатъка от чесъна с подправките го смесваме с киселото мляко и заливаме кюфтетата.
Разтопяваме маслото, добавяме червеният пипер и заливаме кюфтетата с киселото мляко.
В предварително загрята фурна на 200С печем за около 20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар