Ако сте посещавали арменския ресторант в София или в Пловдив на Хилда
Казасян и персоналът е пропуснал да ви препоръча вкусното пиле
"Хайгухи" - крехко пиле в пармезанено-магданозена панировка, то сега ви предлагамe да го приготвите и опитате у дома :)
Продукти:
2 бр. пилешки гърди "пеперуда"
80 гр. сирене пармезан
връзка магданоз
1 яйце
черен пипер
олио за пържене
Приготвяне:
Разделете пилешките гърди от жилата и ги разрежете посредата на
половина, за да ги изтъните. Покрийте ги с парче кухненско найлоново
фолио и ги начукайте добре. Поръсете ги с черен пипер.
Настържете пармезана на ситно ренде в чиния. Нарежете на ситно
магданоза и го разбъркайте с пармезана. В отделна чиния разбийте с
вилица яйцето. Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона, за да можете
да изпържите месото.
Топнете пилешките филета в пармезанено-магданозената смес и след това
в яйчената, след което ги пуснете в тигана. Пържете филетата до
порозовяване, няколко минути от страна. Не ги препържвайте, освен ако не
искате да станат хрупкави.
Няма коментари:
Публикуване на коментар