![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQe7kEd-WHzqwyP1KQtT5Dy0xSh74t9LJpAhjAO8coIFNO0CBvYO6NhM4wqUAuji9Y1DdtVhUgHCl81bOOWBd4Y40UdsFkFVcLjKouuVPU42lliMycDG734pOfSgJAn1WeEjdmZ_MO1sm3/s400/457c0ce5e6da60ca0df45e47214fdba5.jpg)
Продукти:
200 гр. бял боб
5-6 парчета наденица
1 консерва белени домати
2-3 скилидки чесън
олио
пресен джоден
сол, пипер
Приготвяне:
Предварително сваряваме боба за около час, след като заври.
В дълбок тиган загряваме малко олио.
Пускаме няколко цели скилидки чесън и стръкче пресен джоджен.
Добавяме и наденичките. Продупчваме парчетата с ножа, за да пуснат мазнина и пържим всичко няколко минути.
Сипваме цялата консерва белени домати и ги намачкваме с лъжицата.
Накрая добавяме и боба и овкусяваме със сол и прясно смлян черен пипер.
След около 15 минути, когато сосът се сгъсти достатъчно, бобчето е готово и остава само да му се насладим
Пускаме няколко цели скилидки чесън и стръкче пресен джоджен.
Добавяме и наденичките. Продупчваме парчетата с ножа, за да пуснат мазнина и пържим всичко няколко минути.
Сипваме цялата консерва белени домати и ги намачкваме с лъжицата.
Накрая добавяме и боба и овкусяваме със сол и прясно смлян черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар