Продукти
За 10 средно големи пресни чушки:
300
г домашно сирене, 300 г домашна извара, 300 г картофи, 3 яйца, 3
скилидки чесън, 3 с.л. галета, суха чубрица, нарязан пресен магданоз,
черен пипер, сол, 1 каф.ч. олио, 3 малки домата, брашно- за
"запечатване" на напълнените чушки
Начин на приготвяне
1. Изтърбушваме чушките и им правим малък разрез откъм острата част, за да не се спукат по време на печенето.
2. Приготвяме постната плънка
от сварените, обелени и настъргани картофи, натрошеното сирене,
изварата, яйцата, посоченото количество галета. Добавяме към сместа и
нарязания на ситно чесън и овкусяваме с подправките. Пълним и топим
отвора на чушките в брашното, за да "запечетаме" плънката.
3. Нареждаме ги
една срещу друга в намазана с половината от олиото тава. Върху тях
редим доматени филийки, поръсваме с останалото олио, посоляваме леко и
слагаме листенца от магданоз.
4. Печем чушките до готовност във фурна, загрята на 200 градуса. Сервираме ги леко охладени, за да се стегне плънката.
Няма коментари:
Публикуване на коментар