Вземаме едно изчистено пиле и го нарязваме на порции. Слагаме го да се
свари в подсолена вода. След като се свари пилето, правим светла
запръжка от 3 лъжици брашно с 3—4 лъжици масло. Разредяваме запръжката с
бульон, в който е вряло пилето, като бъркаме силно, за да получим
гладък сос. Разбиваме 3 жълтъка и към тях прибавяме по малко от соса,
докато се стоплят постепенно жълтъците. Връщаме всичко в тенджерата,
прибавяме малко винена киселина или 1/2 чаша кисело мляко и оставяме
соса само да заври. Нареждаме пилешките порции в голяма чиния, заливаме
със соса, поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме
Няма коментари:
Публикуване на коментар