- 800г свински черен дроб;
- 300 – 400 г пресни гъби печурки;
- 1-2 бр. стръкове праз;
- 2-3 бр. моркови;
- 150 г бяло вино;
- 4-5 бр. печени пиперки;
- 150 г доматен сок или стерилизирани домати;
- 5-6 бр. скилидки чесън;
- Олио;
- Черен пипер;
- Бахар;
- 1-2 бр. дафинови листа;
- Чубрица.
- Червен пипер;
- Сол;
- Брашно;
- Магданоз.
Подготвяме и нарязваме всички продукти предварително, защото ястието се
готви бързо. Дробът, нарязан на хапки се овалва в брашно.
Задушаваме в олиото морковите, праза и чесъна. Добавяме дроба и леко
запържваме. Подправяме със сол (някой казват, че дроба се посолява
накрая),черен пипер, бахар, дафиновия лист и виното и варим до
изпаряване на течността или ако тя е в повече - до полу готовност на
дроба.Добавяме нарязаните на едро чушки, домати (сок или пюре). Ако ястието е
останало по-течно, добавяме малко брашно, разбъркано в хладка вода. След
малко прибавяме и червения пипер и чубрицата.Оставяме всичко да къкри на тих огън, до пълна готовност. Сваляме ястието от котлона и добавяме нарязан магданоз.
Сервираме ястието топло с червено вино. Дано Ви е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар