НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 -4 картофа
2 моркова
1 връзка зелен лук
1 домат
червен пипер
1 с.л. брашно
1 кубче пилешки бульон
2-3 с.л. олио
вода
2 моркова
1 връзка зелен лук
1 домат
червен пипер
1 с.л. брашно
1 кубче пилешки бульон
2-3 с.л. олио
вода
Лукът
се нарязва на много ситно. Морковите се настъргват. Картофите се
нарязват на кубчета. Доматът също се настъргва или се реже на малки
кубчета. В малко олио се задушават морковите и лукът след което се
долива вода и се слагат картофите. Супата се овкусява с пилешкия бульон и
червения пипер, обикновено не е нужна още сол. Когато картофите са вече
сварени, се слагат и доматите и разтвореното в малко вода брашно, за да
се уплътни чорбата. Ври още десетина минути и е готова.
Няма коментари:
Публикуване на коментар