НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 6 ПОРЦИИ
1 ч.л. пресен настърган джинджифил
2 картофа
2 моркова
1 тиквичка
1 глава лук, нарязана на ситно
1 ч.ч. зеле, нарязано на ивици
2 ч.ч. кълнове от леща, слънчоглед или соя
2 ч.л. доматено пюре
сол на вкус
черен пипер на вкус
За гарниране:
4 с.л. зехтин
4 скилидки чесън
1 с.л. магданоз, нарязан на ситно
1 с.л. босилек
2 с.л. лучени кълнове
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофите, морковите и тиквичката нарязваме на малки кубчета. Слагаме да заврат заедно с лука и джинджифила в 2 литра подсолена вода. След като зеленчуците поврат 10 минути, добавяме зелето и соевите кълнове. Точно след 3 минути слагаме доматеното пюре, разбъркваме и като поври 3-4 минути, супата се отстранява от огъня.
Зехтинът, чесънът, босилекът и магданозът ги счукваме или пасираме заедно. Готовата супа подправяме с чесновия сос и поднасяме поръсена с лучените кълнове.
ВАРИАЦИИ:
Супата ще е люта, ако добавим 1 нарязана на ситно чушка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар